Haken

Workshop slippers pimpen?
Haken is helemaal hip! Op uiteenlopende sites vind je allerlei patronen. Ik vind zelf vooral leuk om haaksels praktisch toe te passen. Zoals bij deze slippers... Voor een extra zomers effect! Om de bovenkant zitten toeren stokjes die ik met vasten aan elkaar heb gezet. Daarop heb ik een bloem gemaakt. De bloemen komen van http://lindevrouwsweb.blogspot.nl/, een site waar ik nog veel meer leuke bloemen en haaksels tegengekomen ben. Ook op de site van Drops heb ik leuke bloemen gevonden, daar ga ik volgend jaar een aantal leuke slippers mee maken. Wie weet is het een idee om daar een keer een workshop voor te organiseren? Slippers pimpen... wie weet. In ieder geval geeft het enorm leuke reacties, vooral in handwerkwinkels :)

Iets anders leuks vind ik de Zeeuwse knop.
Afgelopen zomer hebben we het patroontje van het witte knopje op de foto's gekregen van een mede-campinggast van 't Kwedammertje. Daar zaten meer dames te handwerken, dus dat was puur genieten! Ik geniet ervan om op zoek te gaan naar praktische toepassingen hiervan, zodoende kwam ik op het idee om ze, net als die gezellige hartjes van tegenwoordig, aan de deurknoppen te hangen. Of te gebruiken als speldenkussen... Inmiddels heb ik het patroon verder uitgewerkt tot iets groters, en ben ik op zoek naar leuke toepassingen hiervoor. De doorsnede is zo'n 30 cm. Ik denk dat het een vierkant wordt die ik op een AH-tas maak... Helemaal leuk voor komende zomer, wie weet weer in Zeeland :)

Omdat ik de haaknaalden steeds kwijt was in mijn tas, heb ik een hoesje genaaid waar ze in kunnen. Lekker gemakkelijk, ook met een ruimte voor een schaar en een klein haakwerkje. Later heb ik er ook een speld ingestoken, zodat draadjes in het vervolg gelijk afgehecht kunnen worden. De haaknaaldenetui op de foto heb ik voor mijn zusje gemaakt.

Poppen en poppenmoedertjes... Het blijft vertederend om naar te kijken en het is o, zo leuk om daar steeds weer iets leuks en praktisch voor te bedenken. Voor deze little Baby Born heb ik een reiswieg gemaakt, en een luiertas. Eerst kreeg de poppenmoeder haar handjes bijna niet om de hengsels, maar ze had al snel de bedoeling door. Inmiddels zijn de handjes gegroeid, en speelt ze er nog steeds graag mee.varkentje op schoot

Familie varken op de stoel

Iemand anders is helemaal dol op varkentjes. Nouja, niet op het vlees, maar op de oortjes en de krulstaartjes. Toen we samen op de huishoudbeurs waren, stonden daar van die leuke gehaakte varkens, en sindsdien heb ik het plan opgevat om zoiets ook eens te maken. De inspiratie voor het patroon komt van Mevrouw Snoeshaan. Ik heb het alleen iets moeten aanpassen omdat ik niet voldoende wol had voor het ene varken. De andere varkens wilde ik graag net iets kleiner of iets groter maken. Het leuke vinden we dat door het krulstaartje op haar manier te haken, dat staartje ook echt gaat krullen... Helemaal schattig :) Zodoende kwam er dus een hele varkentjesfamilie! Ook erg leuk om te maken als sinterklaascadeautje of verjaardagscadeautje!
Schattig, toch?!

Deze baardmuts heb ik voor een zwager gemaakt. Lekker warm voor 's winters!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten