Breien
Alle sneeuwpopsokjes bij elkaar
Sneeuwpopslofjes babymaat.
deze zijn eventueel  nog te bestellen
via het contactformulier.
Een aantal jaar geleden was ik heel fanatiek met sokken breien. Ze zeggen dat sokken breien moeilijk is, dus was ik heel benieuwd. Al snel kreeg ik een leuk boekje met sokjes en slofjes, en daar stonden ook deze schattige sneeuwpopjes in. Mijn oudste neefje zag ze staan en vond ze helemaal leuk. Die wilde hij wel... Het is dan natuurlijk het leukst om voor alle neefjes en nichtje dan iets moois te breien. De grootte van de sok moest ik aanpassen, voor de rest was het vooral veel werk, maar niet echt moeilijk. De sjaaltjes voor de sneeuwpopjes heb ik in de auto gebreid. Voor de neusjes heb ik sateprikkertjes gebruikt. Die zijn prettig dun, en ze glijden niet zomaar uit het breiwerk. De sneeuwpopjes voor de oudste twee hebben knoopjes als oogjes. De jongste was toen nog geen jaar, dus daar heb ik de oogjes op gemaasd.
Kabelmuts

De gebreide muts heb ik op maat gemaakt, naar eigen ontwerp. Hier is geen patroon van, maar ik kan dezelfde muts nog wel opnieuw breien, als iemand dat zou wensen. Bij het maken van een muts vind ik het wel belangrijk dat ik een gezicht weet bij de toekomstige eigenaar, zodat ik daarbij rekening kan houden met het ontwerp. Het is zo jammer als je een mooie muts hebt, die je eigenlijk niet mooi staat...

gebreid flesje
Zo'n gebreid flesje doet het goed in het voorjaar en de zomer; op tafel met een narcis of een paar klaprozen. Wat denk je bijvoorbeeld van zo'n plaatje op een dienblaadje bij het ontbijt? De hoes kan gewassen worden met een wolprogramma, waardoor je er extra lang plezier van kan hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten