Little baby born

Toen ons eerste nichtje geboren werd, gaven we een little baby born als kraamcadeau. Leuke reactie van de twee grote broers: 'Die hebben we nog niet!' Sindsdien is iedere verjaardag en sinterklaas een aanleiding om weer iets leuks te knutselen voor de pop. Best een toer om dat allemaal uit te vinden. Voor de 'gewone' baby born zijn overal kleertjes en patroontjes, maar voor die leuke kleine versie liggen de idee├źn niet voor het oprapen. Als eerste is de reiswieg gehaakt met van dat dikke garen. De grote stevige handvatten kon de eigenaar nog maar net vasthouden. Maar de bedoeling van de reiswieg was al snel duidelijk, en poplief ging er eindeloos in en uit. De luiertas is van hetzelfde materiaal gemaakt. Tasjes zijn sowieso helemaal 'hot' bij kleine dametjes!
En toen het eerste jurkje... Dit begon natuurlijk met het opmeten van de pop, hoofdomtrek (het hoofd moet wel door de halsopening passen...) en het bedenken van een sluiting waar die kleine vingertjes ook wat mee kunnen. 
En tsja, dat malle poppekind heeft altijd blote billetjes... daar moet je als tante natuurlijk wat aan doen. Zo kwamen er 3 pampertjes van eigen ontwerp.
Ook leuk om te maken als sinterklaascadeautje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten