Fashion op maat

Ergens kort na de zomervakantie van '14 belde een goede vriendin, je kent dat wel, je praat even bij :) Zo kregen we het erover dat ze een jurk gekocht had voor een bruiloft, maar daar helemaal geen jasje op kon vinden. Ze had al geïnformeerd bij een coupeuse, maar dat zou te lang gaan duren.
Tsja... ik hou wel van knutselen, ik kan een beetje naaien... lef hebben is het wel... Maar ja, 't viel te proberen. Ik kreeg een jasje als voorbeeld om na te maken, zodat ik wat afmetingen had en een modelletje. Behoorlijk spannend, we hadden nog een krappe week te gaan voor de bruiloft. En eerlijk is eerlijk, het vorige naaiproject was een gordijn voor het decor van de Pret Pet. Was ook superleuk gelukt, maar dat is niet echt een kledingstuk ofzo... Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, zaterdag kon ik aan de slag en maandagavond kon het bolerootje gepast worden. Er moest nog wel een en ander aan gedaan worden, maar dinsdagavond was hij klaar... precies op tijd, want woensdag was de bruiloft! Natuurlijk kon ik het niet laten om er mijn eigen label in te naaien.

Totaalplaatje van bolero voor m'n vriendin.Nu had ik natuurlijk de smaak te pakken... Ik ging op zoek naar een coupeuse-opleiding. Maar tsjonge, wat is dat duur! En dat terwijl ik niet weet of ik hier eigenlijk wel zoveel mee ga doen in de toekomst. Dat vond ik dus geen goed idee. Gelukkig vond ik een thuiscursus, die heel veel verschillende onderwerpen en kledingstukken behandelt. Inmiddels ben ik hier fanatiek mee aan de slag gegaan, en heb al verschillende kledingstukken voor mezelf gemaakt. Het leuke vind ik, dat ik ook leer ontwerpen. Ik ben zelf maar klein, ik heb korte armen dus mijn mouwen zitten eigenlijk nooit netjes bij gekochte kleding. Nu kan ik dit zelf op maat gaan maken. Eerst maak ik kleding voor mezelf, mijn man, neefjes en dergelijke. Binnenkort wil ik ook voor anderen gaan naaien. Als er iemand is die ook graag iets op maat gemaakt wil hebben, dan kan je contact opnemen via het contactformulier.
Eindelijk een schort die zit zoals ik wil...
Gewoon met m'n eigen maten
Rimpelrokje naar eigen ontwerp


Klokrok naar eigen ontwerp.
ingebreid patroon op het achterhoofd.
Naast alle naaiprojecten vind ik het ook heel leuk om te breien. Deze muts is gebreid zonder patroon, ik kan er eventueel nog wel een soortgelijk model maken als iemand daar belangstelling voor heeft. Wanneer iemand graag wil dat ik een muts maak, wil ik wel graag van u een foto van uw gezicht zien. Niet alle mutsen staan alle mensen even leuk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten