Bruiloft

Zelf gemaakt trouwtasje en nagemaakt boeket.
In juni '12 zijn we getrouwd. Ik wilde heel graag een trouwtasje, gewoon gemakkelijk om een zakdoekje bij de hand te hebben, een paar snoepjes voor in de kerk en dergelijke. Bij de bruidszaak hadden ze alleen heel eenvoudige bolle tasjes, veel te strak en gewoon niet romantisch om te zien. Via marktplaats heb ik een mooie alpaca beugel gevonden met kleine roosjes erop. Prachtig! Na een poosje poetsen met koperpoets zag hij eruit alsof hij van echt zilver was. Ik heb dezelfde stof op de kop kunnen tikken (gewoon gevraagd bij de bruidsboetiek) en toen heb ik het ontwerp gemaakt. Best spannend; in die tijd had ik al wel eens een jurkje genaaid op mijn oude Singer, maar iets maken dat op alle trouwfoto's te zien is... dat moet echt mooi worden! Op de foto zien jullie het resultaat. Het boeket op de foto is zo goed als echt... Er zijn op onze trouwdag erg mooie foto's van het boeket gemaakt. Deze foto's heb ik kunnen gebruiken om de juiste kleur bloemen te vinden. Het echte boeket heb ik een tijd bewaard en toen ik de juiste zijden bloemen in huis had, heb ik hem voorzichtig uit elkaar gehaald. Dezelfde stof zit nu ook om het handvat, vastgezet met dezelfde speldjes. Als we bezoek hebben reageren mensen vaak verbaasd, dat we het boeket zo mooi hebben kunnen drogen. 

Roosjes aan de stoelen
Kerkversiering in
Julianakerk Veenendaal
Toen mijn jongste zusje trouwde waren we ceremoniemeester. Helemaal leuk om eens 'los' te gaan en allerlei dingen te knutselen zodat de dag er leuk versierd uit ziet. Onze kerkzaal wilden we graag wat gezelliger maken. Samen met mijn moeder hebben we al die roosjes gemaakt en twee aan twee op satijnen linten vastgezet. De dag ervoor hebben we de roosjes al opgehangen. Natuurlijk moesten ze ook aan de lampen. Mijn zusje helpt namelijk bij het schoonmaken in de kerk en is er helemaal trots op dat de lampen de laatste tijd zo mooi glimmen. Het is trouwens ideaal dat deze soort roosjes niet verlept of slap hangt... Later is de kerkversiering nog eens gebruikt in een andere trouwdienst. De kerkversiering is eenvoudig te bevestigen door het satijnen lint. De roosjes zijn te huur.
Close - up kerkversierig 
We hebben ook van die roosjes in het klein gemaakt, en op een krans bevestigd. Die krans heeft hun 'grote dag' aan de voordeur gehangen, en inmiddels hangt hij als pronkstuk bij hen in de hal.

De trouwkaart van mijn zusje en zwager had een embossing-motief, je weet wel, iets met een reliëf. Dit reliëf hebben we voorzichtig omgetrokken. Zo hier en daar een kleine aanpassing zodat het uit te knippen werd. We hebben voor alle daggasten zo'n knipsel gemaakt voor op de menukaart. Staat sjiek, toch?


Zelf ontworpen menukaart.
Op de achtergrond het
receptieboek.
De rode loper is te huur!
En verder... het tasje. We hebben het de laatste jaren vaak gezegd 'als jij trouwt wil ik wel zo'n tasje voor je maken'. Maar ja, ik had stof nodig, dus wist ik de kleur... er zat ergens een soort plooi in, dus moest er een plaatje van de jurk getekend worden... Weer een beugel gescoord, stofje geregeld, en het ontwerp gemaakt. De grootte van het tasje besproken en in elkaar gezet. Helemaal leuk, ze heeft zelfs reacties gekregen of het een erfstuk is...
Trouwtasje genaaid bij een trouwjurk. Detail van jurk komt erin terug.
Het boeket is gemaakt door Rianne Vlaanderen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten