woensdag 15 juli 2015

Granny square met Zeeuwse knop

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het genereren van stemmen voor de Bernina-wedstrijd. Vooral veel aan de laptop zitten mailen, berichtjes via facebook verstuurd enzo om maar zo veel mogelijk stemmen voor mijn cape te krijgen. Maar o, wat een anti-climax! Ik had al 55 stemmen van vrienden, bekenden, collega's en vooral veel Zeeuwen... en dan komen ze erachter dat mensen vals spelen... Er waren er met wel 800 stemmen... Dat is natuurlijk een risico als er zulke leuke prijzen voor weggegeven worden. Ze hebben sinds maandag het hele stemsysteem omgegooid en nu kunnen alleen deelnemers stemmen. Maar goed, van het naaien van de badcape heb ik veel geleerd, daar troost ik me maar mee! In de winkel schijnt dat ik een mooie tweede plaats had, en daar ben ik behoorlijk tevreden mee.

Daarnaast ben ik de afgelopen week bezig geweest met het inleveren van een aantal naailessen. Dat tekenen op schaal, scannen, kopieren en plakken in Word-bestanden vind ik gewoon minder leuk. De berg is nog lang niet weggewerkt... Gelukkig heb ik als leerkracht een fijne lange vakantie!

Van een leuke jurk die ik ooit in Portugal gekocht heb, heb ik een rok gemaakt. Ik kwam gewoon niet meer in de jurk. We zijn er nog steeds niet uit oftie nou gewoon te heet gewassen is of dat ik zoveel aangekomen ben... Het lijfje van de jurk heb ik helemaal losgehaald en -uiteraard iets ruimer - nagetekend. Binnenkort ga ik dat misschien in een nieuwe jurk verwerken.
Een andere rok vonden we wat te lang. Daar heb ik 'geduldig' een gedeelte vanaf getornd, zodat hij me nu wel weer leuk staat.

De laatste jaren hoor je zoveel mensen over de granny square, een leuk vierkantje om te haken in allerlei variaties. Nu heb ik er eentje ontworpen met de Zeeuwse knop, ik kon het niet laten... De inspiratie heb ik bij een andere site vandaan, en daar ben ik verder mee gegaan. Hij is nog niet af, in de volgende blog komt het - aangepaste - patroontje.

Tot slot heb ik 5 spijkerbroeken van Rick versteld; 5 stuks onder de naaimachine doorgehaald. Wanneer de pijpjes wat smal zijn, vind ik het best een heel gedoe... Bij één heb ik het gewoon geprobeerd, bij de broekjes erna heb ik de zijnaad maar losgehaald. Een hele ontdekkingstocht met naai- en verstelklusjes. Maar goed, de verstelmand van mijn zusje is weer leeg...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten