woensdag 13 april 2016

Afrika jurk (1)

Tsja, dit is weer het normale tijdstip van publiceren. Vorige week werkte ik 's morgens in een combinatiegroep, 's middags nam ik deel aan een symposium over ParnasSys in Gouda, en 's avonds was ik op een vergadering in Veenendaal. Lekker bezig dagje was dat.
Gelukkig is deze woensdag weer 'normaal'. En komt de blog weer lekker op tijd op het net te staan!

Zo begon het...

vrijdag 12-2

Lijnen door laten lopen.
(...) Ik heb namelijk een wat vreemde vraag. Ik heb een leuk Afro stofje gekocht en dacht dat het wel leuk was om voor mezelf een jurk te naaien voor de uitzenddienst in juni. (...) Zou jij me kunnen helpen met naaien? (...)

vrijdag 12-2 Geinig... Ik ben inderdaad best druk met werk, maar als je een patroon hebt of zo, wil ik daar best wat tijd voor gaan reserveren. (...)

En nu...

Alle patroondelen op de stof verdelen.
Nu ga ik iets maken wat ik anders nooit zou maken. Zo'n originele stof, geweldig goed gevonden... Het land waar ze naar toe gaat heet het land van de 1000 heuvels, en zelf is ze dol op fietsen. Een Afrikaans land, waar ze de jurk ook wil dragen. Een handgemaakte stof. We hebben samen over de grond gekropen om de patroondelen op de stof leuk neer te leggen. Om daarna te zien wat we verkeerd gedaan hebben. Drie weken later kwam ik er pas aan toe om dit te verbeteren. Griepgolf op scholen...
Voordat ik de schaar erin gezet heb, heb ik toch maar even gevraagd of ze mee keek.

Ook bij zo'n ingewikkelde stof is het leuk om lijnen enigszins door te laten lopen. Nu ik voor iemand anders bezig ben, ga ik toch maar weer over tot het rijgen van de verschillende delen. Als het voor mezelf is, knip ik standaard een centimeter aan en naai ik dat op het gevoel aan elkaar vast. Bespaart normaal gesproken veel tijd, maar het kan ook verkeerd uitpakken. Dan blijf ik uithalen...

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten