woensdag 11 januari 2017

Deze jurk was te wijd en tien centimeter te lang...

In de weken voor de kerst zag ik deze leuke jurk in de folders staan. Van mooi kant, onderjurk eronder... Perfect! Destijds heb ik samen met collega's een keer een kleuranalyse laten doen, waaraan ik een kleurenwaaier overgehouden heb. Reuze handig bij het kiezen van kleding; sommige kleuren vallen absoluut af, en andere kleuren durf ik nu te kiezen. Deze kerstjurk heeft die mooie blauwe kleur uit mijn kleurenwaaier. Ik was verkocht voordat ik hem paste.
En natuurlijk...
Hij zat wat te wijd en te lang. Ik mag niet klagen, want deze jurk is maat L terwijl ik eigenlijk M draag. Maar goed, toch gekocht. Dat doe ik eigenlijk nooit; wat ik koop moet gelijk goed zitten.
Thuis gekomen ben ik aan de slag gegaan. Eerst voor de spiegel. Aan 1 kant heb ik de jurk wat opgestroopt, zodat één knie zichtbaar werd. Toen ben ik gaan kijken waar ik de rimpels wilde laten komen. Ik was ook nog niet helemaal tevreden over de taille van de jurk; de plek waar de jurk het wijdst zat heb ik opgezocht en de boven- en onderkant van dat deel voorzien van speldjes. Ik heb een stuk breed elastiek genomen van dezelfde lengte als de afstand tussen de speldjes. Ik heb dat uitgerekt en aan de binnenkant in de jurk genaaid. Het resultaat: een mooie gerimpelde taille, die netjes aansluit, en een jurk die een lengte naar mijn zin heeft. Het heeft deze feestdagen veel leuke reacties opgeleverd. En eerlijk is eerlijk; ik vind het ook een sjiek geheel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten