dinsdag 22 september 2015

Aandacht... jaren '60 en tassen.

Eindresultaat Zeeuwse knoop tassen!
De laatste weken moet ik mijn aandacht erbij houden... Verschillende leerlingen in mijn groep hebben problemen met hun gedrag waarbij al dan niet niet een labeltje hoort. Daarnaast verdienen ook al die andere 20 kinderen die ik niet uit het oog wil verliezen de nodige persoonlijke aandacht.
En tussendoor wil ik ook nog wat mooie dingen met mijn handen maken. Als ik met mijn handen bezig ben, helpt me dat om de aandachtspunten te ordenen. Ook bij mijn creatieve projecten gaat het om oog voor detail en aandacht voor de vormgeving en de afwerking.

Leuk patroon uit jaren '60
Soms lopen creatieve uitspattingen en werk wat door elkaar, zoals op de fancy fair op de school waar ik mag werken. Leerlingen vonden het hilarisch om de juf te zien met de modeshow in *flatterend oranje* waarvan iedereen nog na kan genieten met de foto's op de schoolsite. Uiteraard loop ik die modeshow voor de kids uit de klas, maar kijk ik met een scheef oog naar de ontwerpen en modelletjes uit vervlogen tijden. Collega's geloven volgens mij echt dat ik die oranje jurk ga namaken in een paar centimeter langer. Op de fancy fair kwam ik een leuk oud patroon tegen! Wie heeft er nog zoiets liggen, verstoft en wel? Niet dat ik nu direct met mantelpakjes ga rondlopen,  
daar voel ik me nu nog veeeel te jong voor! Maar een jurkpatroon van lang geleden lijkt me best grappig, ook om uit te voeren. 
Mijn oplossing; onderkant ingepakt!
Een bodem genaaid in de voering.

Tussen alle jubileumdrukte en andere dingen door heb ik de afgelopen weken 2 tassen afgemaakt. Het patroon van het ronde schoudertasje heb ik eerder gedeeld op deze blog, de granny square met zeeuwse knop vindt u hier; De grote granny met Zeeuwse knoop heb ik op een jute tas bevestigd met een grijze fleece ertussen en een wit stofje waar grijze sterretjes op staan.
1 opmerking:

  1. Ik heb de link naar het blogbericht met het patroon inmiddels opgenomen in het blogbericht, in de laatste alinea.

    BeantwoordenVerwijderen