woensdag 5 april 2017

Slimme pannenlap

Een paar jaar geleden zagen we iets vergelijkbaars bij een verkoping van Jump' in de Weel te Nisse. Gebreid, niet gevoerd. Het leek me reuze praktisch, maar weinig isolerend voor de handen. Vaak ontsnapt er toch wat hete damp met het afgieten van de aardappels. Deze pannenlap is snel gemaakt. Het is een rechte lap katoen, gewoon een couponnetje. In het midden is er een vorm uitgehaald voor het handvat van het pannendeksel. Dit gat heb ik afgewerkt met baillasband. Aan beide kanten heb ik de lap dikker gemaakt door hem te voeren met een restje fleece, zodat je handen veilig zijn en niemand zich hoeft te branden aan een hete pan. Met een ander leuk katoenen stofje aan de onderkant is deze leuke pannenlap helemaal af. Een lusje in een hoek is ook handig; je kunt hem dan ophangen bij je theedoeken en handdoeken.
Hoe werkt het dan? De lap over beide handvaten van de pan, je pakt de handvatten en zo blijft het deksel op zijn plaats.
Belangrijk: Pas de lengte van de zijkanten van je pannenlap aan op de grootte van je pan. Voor grote pannen heb je een behoorlijke zijkant nodig, maar bij kleine pannetjes flapt dit misschien gevaarlijk onder de pan naar het vuur... Juist leuk om een setje te maken, voor een verjaardag of alvast beginnen voor de sinterklaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten